Kandidaten Miss Summerverkiezing zetten puntjes op de i

Dalen - De kandidaten repeteren wekelijks voor de Miss Summerverkiezing bij restaurant De Baander in Dalen. Daarin worden momenteel de laatste puntjes op de i gezet. De verkiezing vindt plaats op zondag 2 september.

Tijdens de avonden worden de dansen en de interviews doorgenomen. Het is van belang dat de acht kandidaten hun bedrijven of organisaties goed vertegenwoordigen tijdens de verkiezing. De choreografie is in handen van In2Dance.

Acht kandidaten maken tijdens de 27e editie uit wie de opvolger wordt van Julia Kisjes. De volgorde van opkomst is: Meike Meppelink (Hoveniersbedrijf Curatio Dalen), Sanne Adolfs (Woonwijkcentrum Selkersgoorn Dalen), Marissa Dekker (Stal Vreedenburgh Dalen), Martine Westenbrink (JenS Security, o.a. Emmen en Coevorden), Esmee Duinkerken (Sportcentrum Dalen), Floor Dijkema (Dimmendaal Mannenmode en Nextdoor Coevorden), Demi Nijkamp (gezamenlijke horeca Dalen), Nicole Renkema (DMH Technology Emmen).

Wouter Koops is net als vorig jaar de presentator.

Op het grote horecaterras begint om 13.30 uur het programma met het voorstellen van de jury. Daarna start de vaak spectaculaire opkomst- en bedrijvenronde, gevolgd door een gezamenlijke ronde. Vervolgens is er een een grote pauze met een bijzondere act en worden loten verkocht, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Rond 15.20 uur start de galaronde, altijd één van de hoogtepunten. Na een kleine pauze met de uitslagen van de verloting maakt de jury circa 16.30 uur bekend wie de uitverkorene is.

Jaarlijks wordt er wat van de gekozen missen verwacht, want tijdens allerlei officiële gebeurtenissen is Miss Summer van de partij om Dalen te vertegenwoordigen.