Sweelpop: 'Festival voor alle leeftijden'

Zweeloo - Nog een kleine twee weken en dan barst Sweelpop los. De 37e editie van het naar eigen zeggen ‘gezelligste festival van Drenthe’ wacht optredens van Bökkers, Jebroer, Lijn7 en de Emmer band Sorry John.

De organisatie van het festival op sportpark ’t Alterbarg laat niets aan het toeval over. Trots zijn ze, Julia Oldengarm (21) en Richard Prakken (20), al kijkend naar de poster die Sweelpop dit jaar aankondigt. Beiden zijn al jaren actief in het dertienkoppige bestuur.

'We zijn er denk ik in geslaagd een brede line-up neer te zetten’, zegt Richard. ‘Om Bökkers naar Sweelpop te halen is een goede zet. De boerenrockband is ontzettend populair en spreekt een breed publiek aan.’ Julia knikt instemmend. ‘Echt een band voor alle leeftijden en vooral in deze regio zijn ze echt doorgebroken. Ook rapper Jebroer zal goed in de smaak vallen. Echt een actuele hiphop-act met flink veel kabaal.’

Openingsband

Dan is er Die Verrückte Stunde, bekend van ‘Evers staat op’ op Radio 538. Dj’s Rick Romijn en Ronald de Bas draaien een vermakelijk uurtje foute hits. Lijn 7 is dit jaar de verbindende band op het tweede podium en staat garant voor een meezingfestijn.

Richard wijst met name op de openingsband Sorry John. ‘Een beginnende band uit Emmen die goed aan de weg timmert. Het contact lag er al langer. Onlangs stonden ze op Retropop en wonnen de bandleden Drentsch Peil XL, zeg maar de ‘Drentse popprijs nieuwe stijl’.

Nieuwe huisstijl

Wat zal de trouwe Sweelpop-bezoeker dit jaar opvallen? Julia: ‘We hebben een nieuwe huisstijl. De poster is met een nieuw ontwerp nu veel opvallender en het festivalterrein krijgt een nieuwe aankleding. Zo komt er bij de ingang een mooie boog. Ook hebben we de catering dit jaar voor het eerst zelf in handen.’

Richard en Julia verwachten dat jong en oud dit jaar op het festival, waarvoor zo’n 3000 kaarten te koop zijn, afkomt. ‘Als je naar de middelbare school gaat, dan ga je ook naar Sweelpop. Dat is bij ons traditie. Gemoedelijk, gezellig en voor alle leeftijden. Daar staat Sweelpop al jaren voor en dat willen we voortzetten.’

Win kaarten

Voor Sweelpop verloten we onder onze lezers 8 x 2 toegangskaarten. Wil jij kans maken op deze kaarten, stuur dan uiterlijk 19 augustus een mail naar weekblad@ndcmediagroep.nl, met als onderwerp Sweelpop 2018, onder vermelding van jouw naam, adres en woonplaats. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.