N34 heet voortaan Hunebed Highway

Ees / regio - De autoweg N34 is maandagmiddag omgedoopt tot Hunebed Highway. Dat deden Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en Drents gedeputeerde Henk Brink bij Landalpark Land van Bartje in Ees. De provinciale weg loopt van Zuidlaren tot Coevorden.

Europa heeft er hiermee officieel een nieuwe historische route bij. De weg wordt een evenknie van de zogeheten “Route Napoleon” in Frankrijk en “Route 66” in de USA. De nieuwe naam moet het toeristisch imago van het ‘Hondsruggebied’ verder opkrikken.

'Het bekt goed en de vlag dekt de lading. Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. Zie dit maar als een toeristische impuls met het doel meer bezoekers naar het gebied te trekken', zegt gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe. 'Niemand die tussen Zuidlaren en Coevorden de N34 op rijdt kan straks om de blauw-rode borden heen. Behalve aan de N34 zelf worden ze ook aan de toeritten geplaatst', aldus Brink.

Tijdens de omdoping van de weg is ook het officiele startsein van de Hunebed Highway Business Club die voornamelijk bestaat uit bedrijven langs de N34.