Zuidenveld komt eraan

Dalen / regio - Jaarlijks vindt het Zuidenveldfeest plaats, steeds in één van de acht Zuidenveldkernen. Dit jaar is Dalen aan de beurt. Het evenement met als thema ‘Dalen in z’n element’ wordt gehouden van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli.

Het terrein De Koekamp aan de Hoofdstraat is het evenementerrein. Ook wordt de nabijgelegen Daoler Tuun erbij betrokken en vinden de paardenconcoursen plaats aan de Reindersdijk.

De andere Zuidenveldkernen zijn Sleen, Zweeloo, Oosterhesselen, Coevorden, Schoonebeek, Emmen en Odoorn. Elke kern heeft een eigen plaatselijke commissie die het feest organiseert. De overkoepelende Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld organiseert de landbouwtentoonstelling met veekeuringen, paarden- en ponyconcoursen en nog meer activiteiten met een agrarische insteek.

Vernieuwing

Zuidenveld is van oudsher een landbouwtentoonstelling, maar in de loop der jaren zijn daaraan vele elementen toegevoegd. Sleen blies Zuidenveld afgelopen jaar nieuw leven in met tal van nieuwe onderdelen. Dalen zet deze lijn voort met eigen, bijzondere activiteiten. De optocht is van oudsher een topper. Nieuw in het programma zijn onder meer de Miss Zuidenveldverkiezing, bach soccer, de Zuidenveldpubquiz, Heel Zuidenveld schildert en het Groot Daler Dorpsontbijt. Voor deze gelegenheid wordt samengewerkt met Weijdepop en Pearl Village, zodat er een compleet programma voor alle leeftijden wordt geboden.

Plaatselijke commissie

De plaatselijke commissie in Dalen bestaat uit Ben van de Griend (voorzitter), Marielle Zomers (secretaris), Rudolf Hidding (penningmeester), Erik Meppelink, Gert Lubbers, Hans Luftink, Harjan Snijders, Ilse Brand en Stiana Sibon. Zij nemen elk de organisatie van een of meer elementen van Zuidenveld voor hun rekening. De werkgroep Groen van de Dorpsvisie Dalen heeft gezorgd voor het inzaaien van bloemen van het Zuidenveldterrein via de Daoler Tuun naar De Huttenheugte. Niet alleen geeft dat een fraaie aanblik, ook trekken de bloemen insecten aan.

Meer informatie staat op www.zuidenveld.com, www.facebook. com/zuidenvelddalen en in het Zuidenveldmagazine.