Centrum staat bol van activiteiten op 'Dag van de Binnenstad'

Coevorden - Bewoners en bezoekers van het Coevorder centrum staat zaterdag 23 juni de 'Dag van de Binnenstad' te wachten. Naast de populaire boeken- en muziekmarkt krijgen zij de toekomstplannen van de stad onder ogen en kunnen zij meedenken over de invulling van bepaalde delen van het centrum.

Boeken- en muziekmarkt

De jaarlijkse succesvolle boeken- en muziekmarkt van de Coevorder Handelsvereniging wordt gehouden van 9.00 tot 17.00 uur. Er zijn vele standhouders in het centrum. De jaarlijkse markt trekt liefhebbers uit het hele land. Niet alleen zijn er volop boeken dankzij particulieren, handelaren, boekwinkels en de bibliotheek, ook is er volop keuze in muziek op vinyl. Naast de markt zijn er nog meer activiteiten in het centrum. Unplug and Play verzorgt de muziek en poppenspeler Roelof Speelman geeft voorstellingen. Bezoekers aan het centrum kunnen op de foto met de Gruffalo. Het Huus van de Taol is aanwezig om de Drentse taal te promoten.

Toekomstplannen

Centrummanagement en de gemeente Coevorden houden samen de ‘Dag van de Binnenstad’. Met allerlei activiteiten krijgen inwoners en andere bezoekers aan het centrum veel moois én de toekomstplannen van de stad te zien. Zo kan iedereen meedenken over de invulling van bepaalde delen van de binnenstad. Er waren al diverse bijeenkomsten met betrokkenen en werkgroepen zijn bezig met plannen voor de Weeshuisweide, Markt en haven.

Programma

Bezoekers kunnen er alvast een kijkje nemen in de voortgang van de verschillende projecten. Studenten van het Cibap uit Zwolle, die bezig zijn met een idee voor de gevels aan de Weeshuisweide, geven een presentatie en een aantal partijen toont ideeën voor de binnenstad. Er wordt gezorgd voor muziek, eten en drinken, alsmede allerlei optredens en demonstraties. Het programma duurt van 12.00 tot circa 18.30 uur.

Haven: Muziek op de praam van de Havenvereniging; meedenken over het citadelpunt en het water terug in de stad.

Markt: FoodtruckFest en op school nabouwen van de poort, die vroeger op de Markt stond.

Weeshuisweide en Weeshuisstraat: ‘s middags theatervoorstellingen en acts, picknickplekken op de weide; kinderen kunnen meedoen aan ambachtelijke activiteiten. In de tent op de Weeshuisweide zijn er vanaf 13.00 uur sprekers en presentaties en worden de plannen afgestemd met het publiek. Aan de zijkant van de tent is volop presentatiemateriaal.

Krimpcafé

’s Ochtends is in de raadzaal een Krimpcafé van Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland. De inloop is om 9.30 uur, het programma begint om 9.45 uur.