Aandeelhouders WMD willen meer informatie over jaarrekening

Regio - De aandeelhouders (provincie en gemeenten) willen meer informatie van de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) voordat zij akkoord gaan met de jaarrekening. Dat meldt RTV Drenthe.

De provincie en de gemeenten willen met name meer informatie over boekhoudkundige aanpassingen als de afschrijvingstermijn voor het waterleidingnetwerk in de grond. Deze aanpassing zou consequenties kunnen hebben voor de investering in nieuwe leidingen en vervanging van oude asbestleidingen.

De prijs voor water gaat in het voorstel van de directie een heel klein beetje omhoog. Wel moet er meer vastrecht betaald worden. Dat is nodig om ook in de toekomst in nieuwe waterleidingen en zuiveringsinstallaties te kunnen investeren.

De directie van de WMD moet binnenkort met nieuwe informatie komen voor de aandeelhouders. Dan pas nemen ze een definitief besluit over de jaarrekening. Wanneer dat zal zijn is niet bekend. 

Indonesië, een slepende zaak

Vandaag is achter gesloten deuren ook over de (voormalige) activiteiten in Indonesië gesproken. De WMD heeft in het verleden een miljoenenverlies geleden heeft in Indonesië. Dat komt volgens het nutsbedrijf door onvoorzichtig handelen van een voormalig directeur. De aandeelhouders, raad van commissarissen en WMD bekijken of ze de oud-directeur aansprakelijk kunnen stellen voor de verliezen. 

Lees meer over de activiteiten in Indonesië in het dossier.