Chinezen krijgen voorproefje Garnizoensdagen

Coevorden / regio - Op uitnodiging van de provincie Drenthe brengt een delegatie van Chinese touroperators China United Tourism Association 2018 een bezoek aan Drenthe. Tijdens dit bezoek is er een uitvoerig bezoek aan Coevorden.

Op deze manier hoopt de provincie Drenthe Chinese touroperators te verleiden om Drenthe prominent op te nemen in hun programma om zo toeristen over te halen in Drenthe te verblijven. Bij aankomst op Groningen Airport Eelde worden de leden van de delegatie uit de regio Sjanghai ontvangen door de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma. Gedeputeerde Henk Brink is namens Drenthe de gastheer.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is er een programma met een fietstocht langs de Vaart en door het Asser bos in Assen en bezoeken aan het Klompenmuseum in Eelde, de schaapskudde in Exloo, ‘t Volk van Grada in Emmen, het Drents museum in Assen, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Boomhut XXL in Westerbergen in Echten en Orvelte.

Coevorden

Het programma van maandag en dinsdag staat in het teken van Coevorden.

Cultuur

In het voormalige gebouw van de ING wordt een tentoonstelling van Chinese kunst geopend en er is een stadswandeling. Om 15.00 uur wordt een voorproefje van de Garnizoensdagen in augustus gegeven. Dat gaat gepaard met onder andere een kanonschot. Daarna is er een rondleiding in Stedelijk Museum Coevorden in Het Arsenaal, gevolgd door een walking dinner. De Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder zijn present tijdens een deel van het bezoek.

Bedrijven

Op dinsdag zijn er bezoeken aan een veeboer, Apollo Group Coevorden, het Europark en De Huttenheugte. ‘s Avonds treedt in Theater Hofpoort Sax-a-Lot op.

Woensdag verlaat de delegatie de gemeente Coevorden via onder andere Wachtum en Zweeloo.

Pannenkoeken

Die dag staan Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen, attractiepark Drouwenerzand en het Hunebedcentrum in Borger op het programma. De delegatie keert nog even terug in de gemeente Coevorden. Na een pannenkoekenmaaltijd in ’t Hoes van Hol-An in Aalden gaat de reis naar brouwerij Maallust in Veenhuizen.

Op donderdag worden het Van Gogh-huis in Nieuw-Amsterdam, het Veenpark en Wildlands in Emmen bezocht.