De Dorpshoeve krijgt flinke opknapbeurt

Nieuw-Schoonebeek - De Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek staat een flinke renovatie te wachten. Het grotendeels leegstaande gebouw wordt verbouwd tot een multifunctioneel ontmoetingscentrum.

De renovatie gaat 625.000 euro kosten. De gemeenteraad neemt in juni het definitieve besluit.

Volgens wethouder Jisse Otter is het belangrijk en noodzakelijk dat het gebouw wordt aangepakt: 'Er is op dit moment geen geschikte locatie waar de inwoners samen activiteiten kunnen organiseren. Ook is het gebouw met de huidige indeling niet gericht op multi-functioneel gebruik. We hopen dat snel gestart kan worden met de verbouwing.'

Ontwerp

Stichting de Dorpshoeve heeft samen met de inwoners van Nieuw-Schoonebeek een ontwerp laten maken voor een nieuwe indeling. Ook is de stichting op zoek gegaan naar nieuwe gebruikers van het dorpshuis. Zo wordt er onder andere yoga gegeven, koersbal georiganiseerd, is er schildersclub actief en heeft de jeugdsoos Rumah Pemuda een ruimte in gebruik.

Verbouwing

In het gebouw komen schuifwanden, zodat de ruimtes in verschillende groottes zijn in te delen. Er worden twee kantoorruimtes gecreëerd die ook te gebruiken zijn als vergaderruimtes. De huidige keuken is te klein en wordt vervangen voor een grotere keuken met bar. De jeugdsoos krijgt een aparte ingang en eigen toiletten.

Verduurzaming

Ook wordt het gebouw verduurzaamd. Het dak wordt geïsoleerd, er komt een nieuw ventilatiesysteem, nieuwe centrale verwarming en de elektronische installaties worden vervangen. Hierdoor krijgt het gebouw energielabel A en wordt een flinke energiebesparing verwacht.