Henk Bouwers stapt op bij Gemeentebelangen

Coevorden - Gemeenteraadslid Henk Bouwers stapt per direct uit de fractie van Gemeentebelangen en richt een nieuwe partij op: Politieke Partij Coevorden (PPC). Dat maakte hij dinsdagavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering.

'Ik heb hier wel eens in betere situaties gestaan', aldus Bouwers. 'Ik heb een moeilijke maand achter de rug. Door een verschil van inzicht binnen het bestuur zie ik geen andere mogelijkheid dan de partij te verlaten', zegt Bouwers, die samen met enkele andere opgestapte bestuursleden van Gemeentebelangen PPC opricht. 'Ik houd mijn zetel in de gemeenteraad, omdat bijna zestig procent van de stemmers op Gemeentebelangen op mij heeft gestemd. Ik vind dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen.'

Gemeentebelangen verloor bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen en ging terug van twee zetels naar één zetel. Doordat Bouwers nu zijn zetel meeneemt naar PPC, verdwijnt Gemeentebelangen uit de gemeenteraad.

'Aan de slag met partijprogramma'

De uitgangspunten van PPC moeten volgens Bouwers nog worden uitgewerkt. 'We gaan de komende maanden aan de slag met een partijprogramma. De formele oprichting van de partij moet ook nog plaatsvinden, maar dat is voor mijn plaats in de raad geen vereiste. Wij nemen de tijd om dit zorgvuldig te doen.'

Bouwers kijkt terug op plezierige jaren binnen Gemeentebelangen. 'We hebben ons best gedaan om in de lijn van de partij zaken voor elkaar te krijgen. Met PPC gaan we ons op dezelfde manier inzetten voor de inwoners van de gemeente Coevorden.'

Van CDA naar Gemeentebelangen naar PPC

Henk Bouwers was jarenlang het gezicht van de CDA-fractie in de gemeente Coevorden; daarnaast was hij van 2002 tot 2006 wethouder Ruimtelijke Ordening. Toen het CDA in 2006 niet terugkeerde in het college moest hij teleurgesteld zijn wethouderschap opgeven. Wel keerde Bouwers als raadslid terug.

De Coevordenaar stapte in november 2009 plotseling over van het CDA naar Gemeentebelangen, als gevolg van een 'onwerkbare situatie binnen de afdeling Coevorden', zoals hij destijds meedeelde. Hij zou bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 bij de christendemocraten op plek 12 terechtkomen en voelde zich als gevolg daarvan 'als rasechte CDA'er in zijn eer aangetast'.

Bouwers was sinds 2009 samen met de in 2016 gestopte Frits Klasen het gezicht van Gemeentebelangen. Sinds 2014 was hij tevens fractievoorzitter.