DSC ’65 opnieuw met lege handen

Dalerveen / Emmen - DSC ’65 heeft zondagmiddag het belangrijke uitduel tegen Bargeres met 3-1 verloren. Bij rust was de stand 2-0.

Met slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden is het voor de ploeg uit Dalerveen inmiddels alle hens aan dek. DSC ’65 is in de 4e klasse D afgezakt naar de twaalfde plaats.

Veel balverlies, weinig risico en weinig kansen. Dat was het beeld in de beginfase van de eerste helft. Na een kwartier spelen nam Bargeres steeds meer het heft in handen. Kansen waren er voor Leon de Labije, Marciano Hummel en Wilco Dijkstra. Doelpunten leverde dat aanvankelijk niet op, tot Gilles-Jan Kalter met een schitterende pass Wilco Dijkstra in stelling bracht. De spits schoof de bal beheerst achter doelman Tristan van der Veen (1-0). Bargeres bleef aandringen en nog voor rust verdubbelde Wilco Dijkstra de marge: 2-0.

Meer overtuiging

De tweede helft speelde DSC’65 met meer overtuiging en lef. In de 51e minuut scoorde Yannick de Zoete, uit een corner van Thijs Meppelink, de  1-2. Dit gaf de ploeg van Richard Nieborg vertrouwen, maar uitblinker Gilles-Jan Kalter gooide na ruim een uur spelen roet in het eten. Na een individuele actie werd de inzet van Kalter licht getoucheerd door Rick Sewuster, waarna de bal tot ontzetting van DSC'65 binnenviel: 3-1. Deze tegenslag kwamen de bezoekers niet meer te boven.

Punten hard nodig

Voor de manschappen van Richard Nieborg wacht komende zondag opnieuw een zware kluif. DSC'65 gaat dan op bezoek bij Valther Boys, dat afgelopen zondag de vijfde overwinning op rij boekte. ‘Het zou mooi zijn als we een eind aan deze zegereeks kunnen maken en de ploeg uit Valthe in sportief opzicht een hak kunnen zetten. We hebben een zege heel hard nodig.’

DSC '65 heeft nu zeventien punten uit evenzoveel wedstrijden. Dat is één punt minder dan DVC'59, dat de elfde plaats bezet.