Sluiswachters verwelkomen vanaf morgen watersporters op de Vecht

​Hardenberg - Waterschap Vechtstromen en de gemeente Hardenberg werken samen bij het beheer van de sluizen in de Vecht in de gemeente Hardenberg. De sluis nabij natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg en de recreatiesluis bij de Haandrik, tussen Gramsbergen en Coevorden zijn dit seizoen vanaf morgen (4 april) weer dagelijks geopend.

Medewerkers van het Cleanteam van de gemeente zijn opgeleid tot sluiswachter. Zij begeleiden de watersporters op een snelle en veilige manier door de sluizen.

Bediening van de sluizen

De sluizen zijn ingericht voor boten met een beperkte diepgang. Medewerkers van het Cleanteam van de gemeente Hardenberg zijn opgeleid tot sluiswachter. De sluiswachters bedienen de sluis op het moment dat een boot de sluis passeert en treden op als gastheer in het gebied rond de Vecht. Het Cleanteam zorgt er ook voor dat de openbare ruimte schoon en netjes blijft.

Uitvalsbasis voor de sluiswachters is natuuractiviteitencentrum De Koppel. Van daaruit zijn zij gedurende het vaarseizoen dagelijks tussen 09.00 en 17.00 uur beschikbaar om de sluis bij De Koppel te bedienen. Mocht de sluiswachter op dat moment op een andere locatie aan het werk zijn, dan kunnen watersporters telefonisch contact opnemen met de sluiswachter, die vervolgens binnen tien minuten ter plaatse is om de sluis te bedienen en de watersporter te ondersteunen bij het schutten. De sluiswachter is telefonisch te bereiken op +31 (0)6 – 5548 1875. De sluis bij De Haandrik wordt in het vaarseizoen tussen 9.00 en 17.00 uur na telefonische aanmelding bediend. De wachttijd bedraagt maximaal 10 minuten.

Varen op de Vecht

Meer informatie over het varen op de Vecht en de regels die waterschap Vechtstromen stelt om de vaarrecreatie op de Vecht in goede banen te leiden, is te vinden op https://www.vechtstromen.nl/beleven/kanoen-varen/regels-rijtje/