Geert Roeles krijgt gouden erepenning gemeente

Coevorden / Sleen - Geert Roeles uit Sleen kreeg zojuist de gouden erepenning van de gemeente Coevorden tijdens de afscheidsvergadering van raadsleden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft hiertoe besloten.

Roeles was maar liefst 32 jaar actief in de lokale politiek. Hij begon als raadslid van de voormalige gemeente Sleen, werd daarna raadslid in de gemeente Coevorden en was in de periode 2007 tot 2014 wethouder met in zijn portefeuille onder andere kunst en cultuur, onderwijs, sport en economie.

Als raadslid was hij plaatsvervangend voorzitter en voorzitter agendacommissie van de gemeenteraad. Ook was hij voorzitter van het auditcommittee. Op grond van al zijn verdiensten voor de gemeente Coevorden en allerlei organisaties in de gemeente kreeg hij de erepenning.

Roeles reageerde op zijn eigen wijze en riep enige zaken in herinnering. Hij wenst de compleet nieuwe VVD-fractie veel succes: 'De gemiddelde leeftijd daalt aanzienlijk doordat Laurent Zeegers en ik de raad verlaten. De nieuwe raadsleden zijn jong, fris, fruitig en ambitieus.'