Zuidenveld houdt geldinzameling in Dalen, Dalerveen en Wachtum

Dalen - De organisatie van het Zuidenveld in Dalen houdt van zaterdag 24 maart tot vrijdag 30 maart een geldinzameling (lijstcollecte) in de dorpen Dalen, Wachtum en Dalerveen.

Vrijwilligers uit de verschillende buurten en dorpen gaan langs alle deuren met het verzoek om een financiële bijdrage te leveren. Het Zuidenveld wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Zij doen dat met veel plezier, maar hebben wel financiële steun van inwoners nodig om het feest te kunnen organiseren. Daarom wordt deze geldinzameling gehouden. 

Startgelden voor boog-, wagen- en straatversiering

De bijdragen van inwoners worden weer terug gegeven aan de buurten en deelnemers, door de uitkering van startgelden voor boog-, wagen- en straatversiering. Daarnaast worden van deze verzamelde gelden de prijzen voor de mooiste bogen, wagens, straatversieringen en tuinen (verlicht en onverlicht) betaald.

De hoogte van de start- en prijzengelden is mede afhankelijk van de opbrengst van de geldinzameling in de dorpen. Inwoners kunnen hun financiële bijdrage contant of per eenmalige machtiging leveren. Een gift doen aan het Zuidenveld kan ook door een bedrag over te maken naar: NL94 RABO 0312648472, tnv St. Plc. Zuidenveld Dalen.

Duizenden bezoekers

Het Zuidenveld is een vierdaags evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Eén keer in de acht jaar wordt het in Dalen gehouden; dit jaar van 12 tot en met 15 juli op het terrein ‘De Koekamp’ in het centrum van Dalen. In de andere jaren is één van de andere zeven Zuidenveldkernen aan de beurt: Sleen, Zweeloo, Oosterhesselen, Coevorden, Schoonebeek, Emmen en Odoorn.

Kijk voor het uitgebreide programma en meer informatie op de website van het Zuidenveld.