Scholieren gaan vroeg uit de veren voor het Ouderenfonds

Emmen - Charlene, Tess, Inge, Kyra, Roos, Linde en Joelle vrijdag op tijd uit de veren, zodat ze lekker wakker zijn voor een speciale klus. Aandacht vragen voor het BOSS-project van het Hondsrug College. Bij dit project probeert de school zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: het Ouderenfonds.

De dames zijn vrijdag vanaf het krieken van de dag, om 8.00 uur, aanwezig op de markt in Emmen. Ze blijven tot circa 13.00 uur aanwezig en proberen zoveel mogelijk spulletjes te verkopen. 'Of dat mensen willen meedoen aan de loterij.' Aan enthousiasme bij deze, en andere leerlingen van het Hondsrug College is in ieder geval geen gebrek. Er zijn allerlei acties op touw gezet, en er volgen nog meer de komende dagen. Aan het begin van de middag hadden de meisjes ruim 300 euro ingezameld voor het Ouderenfonds.

BOSS-project

BOSS staat voor Bedenken, Ondernemen, Samen, Succes. Jonge ondernemers in het Startcollege krijgen een maand lang de kans om tijdens het BOSS-project samen geld bij elkaar te verdienen voor een goed doel. Ze mogen het goede doel zelf kiezen en doen er dan ook hun uiterste best voor op zeer verschillende en ludieke manieren. Denk aan een FIFI-toernooi op de Playstation, loterijen, lekkernijen verkopen, spullen verkopen op de vrijdagmarkt, afwassen, collecteren en ga zo maar door. Leerlingen van Bb1a/bk1a hebben bijvoorbeeld al een bingo gehouden met leuke prijzen in de aole meul in Veenoord. De opbrengst was 275 euro voor Lymph&Co. Andere acties van deze klas waren flessen ophalen en op de markt staan en rookworsten verkopen in de Brink.

De jongens Liam, Thijs en Séran wisten al een handtekening van Kjeld Nuis te bemachtigen, waar liefhebbers op kunnen bieden tijdens de verloting. 'Hoe vet is dat?' De opbrengst gaat naar het Ouderenfonds. Leerlingen van het Startcollege zijn tevens komende zondag, 25 maart, te vinden op de BOSS-markt bij de Grote Kerk in het centrum van Emmen met hun zelfgemaakte producten voor het goede doel. Deze markt duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.