Verdachte van moord Holtheme blijft vastzitten

Coevorden / Holtheme - De 28-jarige man uit Coevorden, die wordt verdacht van een dodelijke schietpartij bij het Overijsselse gehucht Holtheme, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Zwolle bepaald.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord en verboden wapenbezit, zegt zijn advocaat Judith Kwakman uit Assen.

Schieten op politiebureau

Op de avond van 4 maart werd de Coevordenaar aangehouden bij het politiebureau in zijn woonplaats. Hij heeft verklaard dat hij zichzelf wilde melden, maar dat niemand open deed. 'Dat was de reden dat hij op het pand heeft geschoten', aldus Kwakman. Er waren volgens haar wel twee agenten, maar die waren op dat moment achter het bureau, omdat ze wilden uitrukken naar een melding.

Die agenten hebben de schietende man aangehouden. Na zijn arrestatie vertelde hij dat hij in Holtheme, vlak over de Overijsselse grens iemand had neergeschoten. Rond dezelfde tijd werd daar aan de Haandrik een zwaargewonden 28-jarige Coevordenaar gevonden. Hij overleed korte tijd later.

Coevordenaren kenden elkaar

Waarom haar cliënt het slachtoffer heeft neergeschoten, wil Kwakman nog niet niet zeggen. Het enige dat ze kwijt wil, is dat beide mannen elkaar kenden. Of de verdachte ook een bekende is van de politie, wil ze ook niet zeggen.

De eerste openbare zitting bij de rechtbank in Zwolle is 14 juni. De inhoudelijke behandeling van de moordzaak staat gepland op 11 september. Voor die tijd wordt de verdachte naar verwachting van zijn advocaat nog psychiatrisch onderzocht. (ADP)