SamenLoop voor Hoop Coevorden beleeft kick-off

Coevorden - In Theater Hofpoort vond vanmiddag de kick-off voor SamenLoop voor Hoop in Coevorden plaats. De 24-uursestafette in de strijd tegen kanker wordt gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 september.

Na een korte inleiding van voorzitter Michiel Snippe van de plaatselijke organisatie werd een film van de SamenLoop voor Hoop in Hardenberg in 2016 getoond om een goed beeld te krijgen van het evenement met haar vele facetten.

Indrukwekkend

Daarna kreeg wethouder Jan Zwiers het woord in zijn functie als ambassadeur van het evenement. Hij toonde in zijn toespraak duidelijk betrokkenheid met het doel. 'Twee familieleden hebben gelukkig de kanker overwonnen. Daarom wordt ook het leven gevierd en is er hoop.' Hij herinnerde aan de SamenLoop voor Hoop, die afgelopen jaar werd gehouden en een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

Ook Goziena ter Borg van het Nationaal Exameninstituut uit Coevorden hield een indrukwekkend verhaal. Haar dochter is overleden door een fatale hersenbloeding. In haar geest deed het bedrijf met een team mee in Hardenberg en voor de loop in Coevorden heeft het bedrijf zich als eerste aangemeld. Inmiddels zijn er elf teams, die hebben toegezegd mee te lopen. Zij deed een oproep om vooral mee te doen aan dit evenement.

De opbrengst van SamenLoop voor Hoop is voor KWF Kankerbestrijding. Een deel gaat naar Sigrid’s Garden, het inloophuis in Emmen waar mensen met kanker en hun nabestaanden in contact kunnen komen met elkaar. De activiteiten in dit inloophuis werden door middel van een filmpje in beeld gebracht. Vrijwilligers van Sigrid’s Garden waren aanwezig bij de kick-off.

Estafette

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wordt er door teams 24 uur lang gewandeld, de 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarnaast zal elk team ook de beschikking hebben over een kraam waar activiteiten kunnen worden ontplooid om de opbrengst te vergroten. Verder zijn er diverse andere activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens. Belangrijke gasten bij de SamenLoop voor Hoop Coevorden zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel eregasten genoemd. Zij zijn het hele weekend het middelpunt.

Vrijwilligers

Er zijn reeds diverse werkgroepen gevormd, maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom.

Voor meer informatie: