Jongerenraad De Nieuwe Veste gaat in debat met fractievoorzitters

Coevorden - De verkiezingskoorts barst ook in volle hevigheid los op scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden. Net als andere jaren debatteren de fractievoorzitters van de partijen met de Jongerenraad en houdt de school woensdag 21 maart een exitpoll.

De Jongerenraad bestaat uit leerlingen en oud-leerlingen van De Nieuwe Veste. Debatteren kunnen ze inmiddels goed. Op De Nieuwe Veste hebben ze deze vaardigheid geleerd op de Politieke Jongerendag en in het Model European Parliament. De debattopics spreken jongeren aan en gaan over werken, wonen, sport en recreatie.

Deze topics zijn eerder deze week in de 4-havo klas door de vertegenwoordigers van de politieke partijen vanuit hun eigen partijvisie toegelicht. Hierna was er een stemmoment voor de leerling: welke partij krijgt jouw stem en geef hiervoor twee argumenten.

Exitpoll

Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen vragen leerlingen op zestien stembureaus tussen 08.15 en 13.30 uur aan stemmers naar hun keuze. De uitslag van deze exitpoll is rond 14.30 uur bekend. Ook op de school aan de Van Heeckerenlaan wordt gestemd: de Jongerenraad houdt die dag in lokaal 105 een eigen stembureau, inclusief stemhokje met rood potlood.