Bas Dost steunt PAC vanuit Portugal

Coevordne - Zelfs in Lissabon hangen posters van het PAC. Vanuit Portugal heeft voetbalinternational Bas Dost een foto opgestuurd met een poster van het PAC, lijst 5, voor de gemeenteraadsverkiezingen in Coevorden.

Hij doet dit in het bijzonder om de nummers 6 en 7 van de lokale partij, Simone Kempees en Ewan Scholte, een hart onder de riem te steken met diens deelname aan de gemeenteraadverkiezingen.

Dost (28) voetbalt momenteel voor Sporting Clube de Portugal, waar hij aan de lopende band scoort. Daarnaast is Dost verschillende keren voor het Nederlands Elftal uitgekomen en zit hij nu ook weer bij de voorlopige selectie van Oranje. 'Zijn wortels liggen in Coevorden, waar hij ooit voor de jeugd van Germanicus begon, en dat is hij zeker niet vergeten. Hij onderhoudt nog steeds goede contacten en vriendschappen in de vestingstad. En is, ondanks de afstand tot de stad door zijn voetbalcarrière, nog steeds nieuwsgierig hoe het in Zuidoost-Drenthe en in het bijzonder Coevorden gaat', zegt Scholte.

Dost vindt het jammer dat hij niet mag stemmen in Coevorden. Scholte: 'Hij weet bijvoorbeeld dat ik sporten belangrijk vind en dat ik mij daar voor inzet. Ik zie de oprichting van een sportplatform, bestaande uit vertegenwoordigers van alle sporten die de gemeente adviseert in het sportbeleid, wel zitten. Voor Dost reden zijn steun te betuigen. Daarnaast weet Dost waar het PAC voor staat en vindt hij het goed dat er de partij inzet op duurzaamheid en een bruisend Coevorden.'

Het PAC ziet Dost als een voorbeeld voor jongeren en vindt dat oud-Coevordenaren als Dost zeker vaker mogen worden ingezet.