SamenLoop voor Hoop beleeft kick-off in Theater Hofpoort

Coevorden / Emmen - In Theater Hofpoort vindt zaterdag 17 maart de kick-off plaats van SamenLoop voor Hoop Coevorden. De 24-uursestafette in de strijd tegen kanker wordt gehouden op 29 en 30 september.

Met de loop wil de organisatie zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding.

De kick-off begint om 14.00 uur.

Sigrid's Garden

Een deel van de opbrengst is bestemd voor Sigrid’s Garden, het inloophuis aan de Weerdingerstraat in Emmen waar mensen met kanker en hun nabestaanden in contact kunnen komen met elkaar. Vrijwilligers van Sigrid’s Garden zijn aanwezig bij de Kick-off.

Eregasten

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wordt er door teams 24 uur lang gewandeld, de 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarnaast zal elk team ook de beschikking hebben over een kraam waar activiteiten kunnen worden ontplooid om de opbrengst te vergroten. Verder zijn er diverse andere activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens. Belangrijke gasten bij de SamenLoop voor Hoop Coevorden zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel eregasten genoemd. Zij zijn het hele weekend het middelpunt.

Feest van hoop

De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn volgens de organisatoren 'gezellig, ontroerend en inspirerend'. 'Met het evenement vieren we een ‘feest van hoop’. We vieren dat veel mensen kanker al overleven en dat we iets tegen deze ziekte kunnen doen. Tegelijkertijd steunen we (ex-)kankerpatiënten en herdenken we overledenen. We geven voorlichting over kanker en zamelen geld in voor kankeronderzoek. Samen maken we een verschil', aldus de organisatie. 'Tijdens de Kick Off zal iedereen de kracht van betrokkenheid ervaren door middel van beleven, meeleven en doorleven (het motto van de SamenLoop voor Hoop). Onder andere leden van de organiserende commissie en Jan Zwiers, ambassadeur van SamenLoop voor Hoop Coevorden, zullen deze middag aanwezig zijn.'

Voor meer informatie: