Gemeente houdt uitslagenavond verkiezingen

Coevorden - De gemeente Coevorden houdt woensdag 21 maart vanaf 21.00 uur -na het sluiten van de stembussen- een uitslagenavond in Hof van Coevorden. Tijdens deze avond worden de voorlopige uitslagen van de stembureaus in de gemeente gepresenteerd, worden kandidaat-raadsleden geïnterviewd en is er muziek.

De avond is openbaar en dus voor alle inwoners toegankelijk. Erwin Kikkers uit Dalen, bekend van RTV Drenthe, presenteert de avond.

Na de inloop vanaf 21.00 uur begint rond 21.30 uur het programma. Burgemeester Bert Bouwmeester blikt terug op de verkiezingsdag en leerlingen van De Nieuwe Veste vertellen over de exitpoll die zij overdag houden. De rest van de avond wisselen muziek en reacties van kandidaten af met voorlopige uitslagen van stembureaus uit de gemeente. Nadat de voorlopige uitslag van het laatste stembureau binnen is, kunnen alle lijsttrekkers een reactie geven.

Uitzending

Gedurende avond houdt Coevorden huis aan huis de lezers op de hoogte via www.coevordenhuisaanhuis.nl, Facebook en Twitter. Tijdens de avond geeft de gemeente regelmatig updates via haar sociale media Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast doet de lokale omroep ZO!34 verslag van de avond. Deze uitzending schakelt tussen Coevorden en Emmen.

Voorlopige uitslagen

Alle uitslagen die worden gepresenteerd zijn voorlopige uitslagen. Tijdens de avond worden de behaalde stemmen per partij bekendgemaakt. Naar verwachting zijn de volgende dag de stemmen per kandidaat bekend. De uitslag is definitief als deze is vastgesteld door het hoofd-/centraal stembureau in Coevorden. Deze zitting is op vrijdag 23 maart om 10.00 uur in het Hof van Coevorden. De zitting is openbaar.

Verkiezingsdag

Tijdens de verkiezingsdag houdt Coevorden huis aan huis de lezers op de hoogte en ook laat de gemeente via de sociale media zien hoe de dag verloopt. Jongeren van De Nieuwe Veste houden in de ochtend een exitpoll, de uitslag daarvan wordt vanavond tijdens de uitslagenavond bekendgemaakt. De verkiezing onder scholieren vond vanochtend plaats, de uitslag daarvan wordt rond 14.30 uur bekendgemaakt. Burgemeester Bouwmeester brengt ’s ochtends zijn stem uit, samen met Jill Wolf van de Jongerenraad Coevorden. Daarna bezoeken ze samen een aantal stembureaus.