Plannen voor voormalig postkantoor zijn gepresenteerd

Coevorden - Voor de renovatie en het herontwikkelen van het rijksmonumentale voormalige postkantoor aan het Kasteel zijn woensdagmiddag de plannen bekend gemaakt. Wethouder Jan Zwiers constateerde dat de plannen nu een gezicht krijgen en dat het oude postkantoor verbinding krijgt met het centrumplan.

Twee jaar geleden is begonnen met de ontwikkeling van de plannen. Ruud Room van ROOM ontwerp en bouwadvies presenteerde de plannen namens projectontwikkelaar Peter van Dijk uit Emmen. 'De zon is weer gaan schijnen in vastgoedland en in Coevorden. 'Wij willen ook de historie weer laten zien in de binnenstad van Coevorden.'

In totaal komen er vijf luxe koopappartementen in het voormalige postkantoor dat eerder ook in gebruik was bij het waterschap. Het Coevorder postkantoor is een uniek gebouw en was het enige in Nederland dat volgens de standaardplattegrond van 1884 werd gebouwd. Het ontwerp was van rijksbouwmeester C.H. Peters, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de neogotiek.

Eerste fase

Architect Ruud Room heeft voor het voormalig postkantoor plannen ontwikkeld waar het oude en het nieuwe samenkomen tot een fraai geheel. Het wordt uiteindelijk een gasloos gebouw waarin de geschiedenis vertaald is in het gebouw. Er wordt begonnen met de verbouwing van het voormalig postkantoor, plannen voor het achterliggende voormalige gebouw zijn nog niet gereed. De verwachting is dat na de zomer gestart zal worden met de werkzaamheden. Naast de pers kwamen ook andere belangstellenden op de presentatie af, onder wie een echtpaar dat al belangstelling had voor een appartement.