Voorgeleiding verdachte schietincidenten gepland op donderdag

Coevorden - De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident in Holtheme en het aanvallen van het politiebureau in Coevorden wordt donderdag voorgeleid. De officier van justitie zal dan besluiten of de verdachte langer vast blijft zitten.

Tijdens een voorgeleiding kan de officier besluiten om de verdachte vrij te laten of hij kiest ervoor dat de 28-jarige man moet verschijnen voor de rechter-commissaris. In de rechtbank zal de verdachte gehoord worden over het incident. De hechtenis kan met 14 dagen worden verlengd. Na twee weken zal de raadkamer van de rechtbank moeten oordelen over de hechtenis.

Eén schot gelost in Coevorden

Momenteel zit er één verdachte vast. De politie wil niet zeggen of er sprake is van meer verdachten. ‘Ik kan er natuurlijk niet op vooruit lopen wat het onderzoek ons verder brengt’, zegt politiewoordvoerder Frank Brouwer. ‘De man die vastzit wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Holtheme en van het beschieten van het politiebureau in Coevorden. Daarbij is overigens één schot gelost.

Het onderzoek naar de misdrijven loopt volop. De plaats delict in Holtheme is inmiddels vrijgegeven. Het onderzoek ter plekke is beëindigd.