Verdachte schietpartij Holtheme was onder invloed

Coevorden - De 28-jarige man die zondagavond op het politiebureau in Coevorden schoot was onder invloed. Dat laat burgemeester Bert Bouwmeester weten. Welk middel de verdachte heeft gebruikt is onbekend.

Agenten ongedeerd

‘Ik werd zondagavond rond half zeven geïnformeerd door de politie’, zegt burgemeester Bouwmeester tegenover RTV Drenthe. ‘Ik heb direct gevraagd of alles in orde was met de agenten, maar die zijn wel wat gewend.’

Het is nog onduidelijk wat de man ertoe dreef om het bureau te beschieten. De verdachte, die woont in de gemeente Coevorden, tipte de politie over een schietincident dat plaatsvond in Holtheme. Ook daarvan verdenkt de politie hem.

Complimenten voor snelle oplossing

Ook Bouwmeester wil niet veel meer kwijt dan de politie. ‘Wel heb ik de politie gecomplimenteerd dat ze nog nooit zo snel een moordzaak hebben opgelost. Tenminste als alles zo is zoals het nu lijkt.’

Maandag liet de burgervader aan deze krant al weten dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden. Bouwmeester houdt de vinger aan de pols wat betreft het onderzoek.