'Slachtoffer en dader schietpartij Holtheme kenden elkaar'

Coevorden - De 28-jarige verdachte en het 28-jarige slachtoffer van de fatale schietpartij in Holtheme zondag kenden elkaar. Dat zegt burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden. De veiligheid van andere inwoners is volgens de burgervader niet in het gedrang geweest.

'Kwestie tussen twee bekenden'

‘Ik kan me voorstellen dat mensen die iets gezien of gehoord hebben geschrokken zijn’, laat Bouwmeester aan deze krant weten. ‘Ik ben direct na het incident geïnformeerd door de politie en hoorde van hen dat het om een kwestie tussen twee bekenden van elkaar lijkt te gaan.’

Rond 18.00 uur viel een 28-jarige man het politiebureau in Coevorden aan met een wapen. Toen de verdachte door aanwezige agenten overmeesterd werd vertelde hij dat er bij Gramsbergen een schietincident had plaatsgevonden. Daar vond de politie een 28-jarige man die even later aan zijn verwondingen overleed.

Vinger aan de pols

Volgens Bouwmeester zijn inwoners van Coevorden bij het schietincident voor het politiebureau niet in gevaar geweest. ‘Op dit moment is er geen aanleiding om te veronderstellen dat de veiligheid van andere inwoners in het gedrang is. We houden de vinger aan de pols naarmate het onderzoek vordert’, zegt Bouwmeester desgevraagd.

Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg ging direct ter plaatse bij het schietincident in zijn gemeente. ‘De burgemeester is gisteravond naar de plaats delict gegaan om zich op de hoogte te stellen van de gebeurtenis in Holtheme', laat woordvoerder Johan Miener van de gemeente Hardenberg weten.