Jorn Hamberg gaat rijden voor TT Racing Team

Gees - Motorcoureur Jorn Hamberg uit Gees rijdt dit jaar voor het TT Racing Team uit Nieuwleusen. De coureur gaat samen met teamgenoot Eduard Troost op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR600RR van start in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Na drie zeer goede en progressieve jaren te hebben gekend met zijn eigen team ‘HB Racing team’, besloot Jorn Hamberg in 2017 in de kleuren van het ‘Pearle Gebben Racing’ op jacht te gaan naar de titel in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Na een sterke start van het seizoen gooide een zware crash roet in het eten. Een gebroken rugwervel leek voor een vroegtijdig einde van 2017 te zorgen, echter verliep het hersteld zo voorspoedig dat de Drent tijdens het OW Cup finaleweekend alweer aan de start stond. Zonder enig wedstrijdritme werd er een vijfde plaats behaald.

Op zoek naar nieuw team

Deze vijfde plaats zorgde voor een flinke boost bij Hamberg en een bevestiging dat hij het racen nog niet verleerd was. Echter vanwege het feit dat Pearl Gebben Racing besloot om zich in 2018 uitsluitend te concentreren op de Supersport 300 klasse moest Hamberg voor komend seizoen op zoek naar een nieuw team.

NK SuperCup 600 klasse

De afgelopen maanden werd er achter de schermen hard gewerkt aan de plannen voor 2018. Inmiddels zijn de handtekeningen gezet en heeft Hamberg onderdak gevonden bij het in Nieuwleusen gevestigde TT Racing. Hamberg, die later deze maand zijn 23e verjaardag hoopt vieren, treft bij TT Racing Eduard Troost als teamgenoot. Beiden zullen uitkomen in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup en gebruik maken van een op Dunlop staande en door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR600RR.

'Stijgende lijn vasthouden'

Jorn Hamberg: 'Ik ben zeer verheugd met deze kans bij TT Racing Team en de overstap te maken naar een Honda. Het afgelopen seizoen verliep niet helemaal zoals gepland, maar met alle partijen die nu om mij heen staan ben ik er van overtuigd dat ik mijn stijgende lijn vast kan houden.'