Deelnemers taalproject krijgen rondleiding in St. Franciscus

Coevorden - De deelnemers van 'Babbelen bij een bakkie' van Humanitas kregen woensdagochtend een rondleiding door woonzorgcentrum St. Franciscus. 'Babbelen bij 'n bakkie' richt zich op mensen die de inburgeringscursus hebben gevolgd en de taal beter willen spreken.

Gerard Hofstee van Humanitas vertelde over het doel van de rondleiding. 'We hebben tijdens 'Babbelen bij 'n bakkie' over zorg gepraat. Om te laten zien hoe de zorg in Nederland in elkaar zit, houden wij dankzij de medewerking van St. Franciscus een rondleiding. De deelnemers kunnen er misschien wel vrijwilligerswerk doen als opstap naar een baan.'

Het bleek dat de deelnemers verrast waren. In hun geboortelanden berust de zorg voor ouderen vaak bij familie en vrienden. Overigens wordt die zorg in Nederland steeds meer verschoven naar familie en buren.

Tijdens de rondleiding werden alle aspecten van St. Franciscus belicht en werd een kijkje genomen in appartementen, onder meer in het appartement van Cees de Maa. De deelnemers vonden het prachtig en waren verbaasd over alle voorzieningen.

Voorzitter Wout Ann Botter van Humanitas Coevorden startte in 2012 met 'Babbelen bij 'n bakkie'. Het project is voor mensen, die behoefte hebben aan wat extra steun.