Stichting Ter Klinke is bezig met grote theaterproductie

Oosterhesselen / regio - Stichting Ter Klinke houdt in september 2019 de unieke muziektheaterproductie ‘De Toorn van Thunaer’ op landgoed De Klencke in Oosterhesselen. In dorpshuis De Hesselerhof wordt maandag 19 februari vanaf 20.00 uur een informatieavond gehouden.

Op deze avond licht stichting Ter Klinke het unieke culturele openluchtevenement toe voor besturen van zang-, muziek- en toneelverenigingen, historische verenigingen en andere belangstellenden. Al deze mensen krijgen de mogelijkheid om mee te doen. Daarnaast wil de stichting in het kader van de muziektheaterproductie een educatief project over de geschiedenis van de regio en een fiets- en wandeltocht opzetten.

De Toorn van Thunaer is een geromantiseerd verhaal, gebaseerd op historische feiten en regionale sagen. Harm Dijkstra uit Sleen schreef het verhaal en componeerde een deel van de liederen. Jan Kruimink zorgde voor de overige liedjes en de arrangementen voor koor en orkest. Dijkstra tekende eerder voor de openluchtproducties ‘Heb lief en leed’ in 2008 en ‘Op de vleugels van de wind’ in 2016.

Het evenement wordt gehouden achter het voormalige tolhuis aan de Oude Tolhuisweg. Het openluchtspel wordt vijfmaal opgevoerd.

De stichting Ter Klinke is recent opgericht en wil culturele evenementen organiseren. De Drentse streektaal wordt, zowel mondeling als schriftelijk, zoveel mogelijk gebruikt. De stichting is een initiatief van Gerrit Hegen en Harm Dijkstra uit Sleen en Jan Kruimink uit Oosterhesselen. Zij behoren ook tot het bestuur, aangevuld met Marjan Baas, Gea Bijlsma en Geert Roeles.

Meer informatie staat op www.terklinke.nl en www.toornvanthunaer.nl. Ook staat informatie op Facebook.