Politie zoekt anonieme briefschrijver in kofferbakmoord Stieltjeskanaal

Klazienaveen / Stieltjeskanaal - De politie wil graag in contact komen met de schrijver van twee anonieme handgeschreven brieven over de moord op de 31-jarige Ralf Meinema maart vorig jaar.

De brieven werden bezorgd op de bureaus in Emmen en Klazienaveen. Dit meldde de politie dinsdagavond tijdens de uitzending van het programma Opsporing Verzocht. Hierin werd opnieuw aandacht besteed aan deze zaak. De schrijver werd nadrukkelijk gevraagd zich, desnoods anoniem te melden.

Meinema werd op de ochtend van 31 maart 2017 rond 5.30 uur dood gevonden in de kofferbak van zijn Mercedes terwijl het voertuig half in het Stieltjeskanaal hing. Bijna een jaar later is het nog volstrekt onduidelijk waarom de man dood moest. De politie zoekt ondermeer een man met een zwart bomberjack en capuchon over zijn hoofd die tijdens het onderzoek bij het kanaal langs liep. De persoon in kwestie gedroeg zich verdacht omdat hij zijn uiterste best deed zijn gezicht verborgen te houden .  

Schimmige zaakjes

Ralf Meinema is vorig jaar maar waarschijnlijk elders om het leven gebracht meldde de politie tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht. Dat was mogelijk in de wijk de Rietlanden. Uit telefoongegevens blijk namelijk dat het slachtoffer hier op de avond van de moord nog geweest moet zijn. Volgens de politie zocht Ralf Meinema thuis rond 23 uur iets op zijn telefoon en reed toen richting Rietlanden. Opmerkelijk, aldus de onderzoekers omdat hij daar nooit kwam.

Eerder die avond, rond 19.45, werd de Mercedes van Ralf gezien aan de Noordersloot met een motor of scooter ernaast. Het is niet uitgesloten dat de Drent zich bezig hield met schimmige zaakjes. Ook daar willen de onderzoekers graag meer over weten. Iedereen die verder weet waar Ralf Meinema uit Klazienaveen zich mee bezig hield in zijn dagelijks leven wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Voor de gouden tip in deze zaak is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.