Politie beloont gouden tip zaak kofferbakmoord met 15.000 euro

Stieltjeskanaal / Klazienaveen - De politie in Zuidoost-Drenthe looft 15.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak van de kofferbakmoord. In het Stieltjeskanaal werd 31 maart 2017 in de kofferbak van een Mercedes het levenloze lichaam aangetroffen van de 31-jarige Ralf Meinema.

De zaak komt vanavond opnieuw aan de orde in de nieuwe aflevering van Opsporing Verzocht; NPO1 vanaf 20.40 uur. Vorig jaar april kwam de zaak, kort na de vondst van de auto, ook al aan bod in het programma. Ook Hart van Nederland op SBS6 besteedt vandaag vanaf 22.30 uur aandacht aan de kofferbakmoord.

De moeder van Meinema doet via een videoboodschap een oproep:

Op vrijdagochtend 31 maart 2017 werd langs het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden het levenloze lichaam van de toen 31-jarige Ralf Meinema gevonden. Hij werd aangetroffen in de kofferbak van zijn Mercedes S300 SE. Ralf Meinema bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht.

De politie gaat er van uit dat het slachtoffer op een andere locatie om het leven is gebracht dan de plaats van aantreffen. Een team van twintig rechercheurs werkt nog steeds volop aan het onderzoek. Dat heeft al wel wat puzzelstukjes opgeleverd, maar nog geen compleet beeld van wat er is gebeurd. Zo heeft de politie bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over een motief voor de dood van Meinema.

Wie was Ralf Meinema?

Ralf Meinema, 31 jaar oud geworden, was de tweede van vier kinderen. Het gezin werd grootgebracht in Nieuw-Dordrecht. Ralf hielp vaak mee op de boerderij in Erica waar zijn vader destijds bedrijfsleider was. Sinds enige tijd had Ralf zijn eigen woning in Klazienaveen die hij grotendeels zelf verbouwd had. Ralf was een harde werker. Als ZZP’er was hij voornamelijk werkzaam op het boerenbedrijf van zijn vader en in de agrarische sector. Zowel thuis als op zijn werk staat hij te boek als netjes en betrouwbaar.

Ralfie, zoals hij door zijn vrienden en familie ook wel werd genoemd, wordt omschreven als een jongen met een lief en goed karakter. Ralf was geliefd in zijn directe omgeving en ging met veel mensen om. Hij was sociaal zeer actief, binnen een relatief kleine, hechte groep en gemeenschap. Ralf was iemand die altijd voor je klaar stond. Van ruzie en conflict hield hij niet. Wel kon hij slecht tegen onrecht, was hij makkelijk over te halen en goed van vertrouwen.