SamenLoop voor Hoop krijgt vervolg in Coevorden

Coevorden - Na een zeer succesvolle SamenLoop voor Hoop in Zweeloo in oktober -met een opbrengst van ruim 53.000 euro- zijn dit jaar de pijlen gericht op de stad Coevorden.

Door heel Nederland zijn al meer dan 100 SamenLopen georganiseerd: 24-uurswandelestafettes voor KWF Kankerbestrijding waarin overledenen worden herdacht en het leven wordt gevierd.

Plaatselijke organisatie

Jan Luc Kobes, regiocoördinator Noordoost-Nederland van KWF Kankerbestrijding, laat weten dat een groot deel van de plaatselijke organisatie is ingevuld. 'We hebben nu vijftien leden. Maar we zijn nog op zoek naar een voorzitter en eventueel een vice-voorzitter en vrijwilligers voor diverse commissie als ceremonie, logistiek, vrijwilligers en sponsoring.' Hij verwacht dat het evenement eind september of begin oktober plaatsvindt. 'Dat gaat de plaatselijke organisatie zelf bepalen. KWF zorgt voor ondersteuning in de vorm van draaiboeken, fungeert als vraagbaak en houdt inspiratiedagen.'

Een SamenLoop is een wandelevenement, waarbij (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje worden gezet. Teams wandelen 24 uur lang in estafetteverband om hun solidariteit met patiënten te tonen en het leven te vieren. Bekende inwoners van de gemeente nemen een centrale plaats in. Een belangrijk onderdeel is de Kaarsenceremonie. Als de duisternis invalt, branden deelnemers en toeschouwers kaarsen om hun persoonlijke herinneringen levend te houden.

Wie meer wil weten of wil toetreden tot de organisatie kan contact opnemen met Jan Luc Kobes, 06-55480717, jkobes@kwf.nl of kijk op www.samenloopvoorhoop.nl.