Jaaroverzicht: december

Coevorden / regio - De stationsplannen in Coevorden worden goed ontvangen, de Aelder Meent in Aalden wordt geopend, de kerk in Steenwijksmoer krijgt fraaie ramen en er zijn mooie plannen voor De Roezemoes in Dalen.

De gemeente houdt een bijeenkomst over de stationsplannen in Coevorden die goed worden ontvangen.

De voorbereidingen voor de nieuwe aansluiting van de N34 bij Klooster start over een paar maanden, zo blijkt tijdens een bijeenkomst in deze maand.

De gemeenteraad stemt unaniem in met de centrumvisie Coevorden. De dag erop wordt de visie uitgereikt aan gedeputeerde Tjisse Stelpstra.

Het jaarlijkse Protos Weeringtoernooi gaat van start.

De kerk in Steenwijksmoer is voorzien van nieuwe, prachtige glas-in-loodramen.

Marthijs Wegdam koopt de voormalige kleuterschool De Roezemoes nabij de molen in Dalen. Aold Daol’n, de bibliotheek en een bedrijfje krijgen er een plek. Ook krijgt een deel een woonbestemming.

Het Oranje Fonds steunt met 40.000 euro de verbouwing van het dorpshuis in Zwinderen. Vanuit het gemeentelijke stimuleringsfonds kwam ook al 10.000 euro.

De Aelder Meent wordt geopend als multifunctioneel centrum, de bibliotheek wordt geopend en het dorpsbudget wordt uitgereikt.

De kerstmarkt in Wezup zou de primeur hebben: de nieuwe commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zou op bezoek komen. Het weer gooit roet in het eten. Zij komt nu op 8 januari naar Wezup.

Vereniging Ermerzand koopt voor 2,6 miljoen euro grond van de gemeente en is daarmee eigenaar van de bungalows.