Jaaroverzicht: oktober

Coevorden / regio - Op initiatief van het bestuur van Stichting Synagoge Coevorden is er veel aandacht voor de weggevoerde Joden. De SamenLoop voor Hoop in Zweeloo was een bijzonder evenement.

Deze maand staat op initiatief van Synagoge Coevorden in het teken van het feit dat 75 jaar geleden de Joden uit Coevorden werden weggevoerd.

Dick Eisen uit Coevorden overlijdt op 72-jarige leeftijd. Eisen was actief voor onder andere de Coevorder Handelsvereniging en de Ganzenmarkt.

In Cadier en Keer overlijdt pastoor Gerard Lukassen. Hij was ruim 25 jaar actief in Zuidoost-Drenthe.

De werkzaamheden voor aanleg van de twee rotondes in de Europaweg en de nieuwe entree van sportpark Klinkenvlier in Coevorden zijn in volle gang. Net afgelopen week is de weg weer geopend.

Drie projecten worden in het kader van de centrumvisie Coevorden als eerste aangepakt: de positionering van de winkelstraten, de Markt als huiskamer en het realiseren van een stadsboerderij/-brouwerij.

Diverse dorpen krijgen een dorpsbudget. Dat geldt ook voor Dalen.

De PinBox op het plein van winkelcentrum De Waag in Dalen wordt ingebruikgenomen.

Een aantal inwoners van Meppen neemt het initiatief voor het Oogstfeest in Meppen. Het wordt een mooi evenement.

De SamenLoop voor Hoop Zweeloo wordt gehouden op de brink in Oud-Aalden. Het zorgt voor veel emotie en levert maar liefst ruim 53.000 euro op.