Centrumplannen gaan van start met toost

Coevorden - Op de schaatsbaan op de Markt werd vanavond een toost uitgebracht op de plannen in het centrum van Coevorden. Afgelopen dinsdagavond nam de gemeenteraad de voorstellen aan en de dag erop sprak gedeputeerde Stelpstra waarderende woorden.

Alle inwoners van de gemeente waren uitgenodigd, maar het waren vooral direct betrokkenen en ondernemers, die de schaatsbaan bevolkten. Die waren wel in groten getale naar de Markt gekomen. Daarnaast waren raadsleden aanwezig, maar lang niet alle partijen waren vertegenwoordigd.

Wethouder Jan Zwiers en voorzitter Klaas Lamberink van Centrummanagement Coevorden spraken de aanwezigen kort toe, waarna een symbolische toost werd uitgebracht. Bovendien vond nog een officiële starthandeling plaats. Door een ferme klap te geven op een knop waren er lichteffecten en veel rook met vuurwerkgeluiden.

'We hebben plannen met stevige ambities', aldus Zwiers. 'We gaan voor een centrum met elementen als water, historie en beleving. Het winkelbestand blijft belangrijk, maar het streven is niet gericht op een functie van Coevorden als winkelstad.' Klaas Lamberink toonde zich blij met de visie. 'En een visie geeft richting.'

Gratis schaatsen

Op zaterdagmiddag 30 december mag iedereen gratis schaatsen op de schaatsbaan dankzij Centrummanagement Coevorden en de gemeente.