Kinderen werken aan 'Gezond in Coevorden'

Coevorden - In Brede School Som zijn in het kader van 'Gezond in Coevorden' allerlei activiteiten begonnen. De gemeente Coevorden heeft daarvoor subsidie verleend.

Voor kinderen van 0 tot 2 jaar en hun ouders gaat het om samen bewegen, ontdekken, plezier en gezelligheid. Afgelopen week was er weer zo'n bijeenkomst. De ouders krijgen allerlei tips hoe zij kunnen bewegen met hun kinderen. Ook is er een workshop smakelijk eten. Tijdens de bijeenkomst werden de kinderen uitgedaagd om dingen te ontdekken en zichtbaar was, dat deze kinderen dat heel graag willen. Daarbij is het van belang om kinderen niet te veel speeltjes aan te bieden, maar juist een enkel speeltje om de ontdekkingstocht te stimuleren.

KidsXtra

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er KidsXtra, een programma van zestien wegen, waarin kinderen een beweegprogramma volgen en kennismaken met allerlei sporten. Er wordt gewerkt aan de motoriek, de sociaal-emotionele ontwikkeilng en het terugdringen van overgewicht. Verder is er een extra traject voor kinderen met een motorische achterstand.

Poppenhare en Lootuinen

Kinderen van de brede school en uit de wijken Poppenhare en Lootuinen kregen de laatste tijd de kans om nieuwe sporten te ontdekken en om samen te koken. Afgelopen week gingen vier nieuwe activiteiten van start. Eén groep leert internationale recepten koken en proeven en de andere groep maakt hapjes en maaltijden. Ook is er een groep van ongeveer twintig kinderen kennismaken met balsporten. De eerste keer deden de kinderen fanatiek mee aan matjesvoetbal en trefbal. Tot slot is er een groep, die gaat kickboksen.