Initiatievenmarkt levert winnaars op

Gees / regio - De derde editie van de initiatievenmarkt in het kader van het gemeentelijke stimuleringsfonds vindt plaats op donderdag 9 november vanaf 19.30 uur in partycentrum De Zwerfkei in Gees.

Voor de Initiatievenmarkt zijn alle verenigingen voor dorps- en wijkbelangen uitgenodigd. De vereniginen, die een aanvraag hebben ingediend, presenteren hun ideeën, gevolgd door de uitslag.

Het programma van de initiatievenmarkt ziet er als volgt uit: 19.30 uur: opening van de markt door burgemeester Bert Bouwmeester en voorzitter van de jury Sandra Korthuis, aansluitend is er gelegenheid om de markt te bezoeken; 21.00 uur: sluiting stemmen; 21.30 uur: bekendmaking uitslagen en overhandigen cheques.

Dit jaar zijn 36 initiatieven ingediend. De complete lijst met uitleg over de plannen is hier te lezen.

Stemmen

Dorps- en wijkverenigingen in de gemeente mogen meebeslissen wie de bijdrage krijgt door punten te geven aan een top 5. Zij mogen niet op hun eigen dorp of wijk stemmen. De onafhankelijke vakjury beoordeelde ditmaal tevoren alle initiatieven, die door de belangenverenigingen reeds zijn gepresenteerd. De vakjury bestaat uit voorzitter Sandra Korthuis, Ferenc van Damme, Liesbeth Koster, Herman Reurink en Erwin Karel. De stemmen van de dorp- en wijkverenigingen en de vakjury gelden beide voor 50 procent.

Met het Stimuleringsfonds wil de gemeente Coevorden inwoners en verenigingen helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. Ditmaal is 150.000 euro beschikbaar.