Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

31 uur op avontuur in Wildlands

De eerste schoolvakanties van dit jaar, de herfstvakantie, zijn weer begonnen. Om wat extra’s te bieden in deze periode was Wildlands afgelopen vrijdag en zaterdag daarom 31 uur geopend.

Van vrijdagochtend 20 oktober 10.00 uur tot en met zaterdag 21 oktober 17.00 uur konden bezoekers op avontuur. Dus ook midden in de nacht! Omdat de dieren wel hun eigen dag- en nachtritme aanhouden, werden er extra activiteiten aangeboden.

Met een druk op de knop en confetti startte directeur Frankwin van Beers vrijdagochtend een grote klok voor deze marathonopenstelling. Vooral na de ‘normale’ openingsuren hadden we bijzondere activiteiten georganiseerd. Natuurfilmer Tim Visser, van de SBS6-serie Wilde Dieren in Wildlands, was gekomen om een kleine cursus natuurfilmen te geven, de mini foto-workshops van Rob Doolaard waren een groot succes, evenals de kijkjes in de nachtverblijven van diverse dieren.

Ook op het park was er van alles te ervaren: zo stond er een groepje echte archeologen bij Hazina’s Opgraving in Serenga, was er een speciale nachteditie van de Serenga Safari, waarbij bezoekers alles over stroperij en natuurbehoud te horen kregen. Ook kon er Afrikaans gedanst worden en voor een goede dagstart was er om 8 uur ’s morgens een yogales georganiseerd bij de uitkijksteiger over de Olifantenvallei in Jungola. 

Om het marathongevoel te versterken konden bezoekers elk uur een stempel halen en voor de bezoekers die echt 31 uur hadden volgemaakt, was er een mooie prijs. Maar liefst vier survivors hebben dit einddoel ook behaald!

Richard Elferink uit Coevorden, Twan Biemans uit Meppel, Joop Kelders uit Groningen en Sylvia Steenbergen uit Emmen waren 31 uur non-stop in het park. De laatste seconden werden afgeteld met deze survivors en de andere aanwezige bezoekers. De vier werden direct in het zonnetje gezet en zijn uitgenodigd om als VIP-gast naar de WILDNights in december/ januari te komen.