SamenLoop voor Hoop Zweeloo brengt megabedrag op

Aalden – Even na vijf uur zondagmiddag werd de SamenLoop voor Hoop Zweeloo afgesloten op de Brink in Oud-Aalden. Daarbij kwamen emoties los bij de deelnemers, de organisatie en andere betrokkenen. Het eindbedrag is fantastisch: namelijk 53.231 euro.

Bij de start gistermiddag kwam de regen met bakken uit de lucht. Het regenachtige weer hield in de nachtelijke uren aan, waardoor het best zwaar was. Later klaarde het weer gelukkig wat op. Er waren ruim zevenhonderd deelnemers, die 34 teams vormden. De teams waren niet alleen afkomstig uit de regio, ook uit andere delen van het land deden teams mee.

Trots

Burgemeester Bert Bouwmeester toonde zich trots op het evenement in Aalden en Zweeloo, hij sprak zijn waardering voor iedereen die een steentje heeft bijgedragen. Daarna werd het megabedrag bekendgemaakt en mocht Jan Luuk van KWF Kankerbestrijding de cheque in ontvangst nemen. Tot slot zong Lisanne Spaander een prachtig lied, waarbij het publiek volkomen stil was en de emoties toonde.

Omvangrijk programma

Het werd een etmaal vol indrukken, waarbij de organisatie had gezorgd voor een omvangrijk programma. De opening werd gisteren verricht door Lisanne Spaander en wethouder Jan Zwiers, ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop in Zweeloo. Zaterdagavond was er een kaarsenceremonie en er waren optreden van onder andere Sweelodie, Isa Zwart, de familie Bruinsma, popkoor Ankoor en dj Coen Leenheer. In het glazen huis konden tegen betaling verzoeknummers worden aangevraagd en in de nachtelijke uren waren er een pyjama-uurtje en Halloweenuurtje. Vanochtend vond een herdenkingsdienst met Wina Hordijk en Marturia plaats en trad zangduo Corazón op. In de middag deden ruim 75 kinderen mee aan KinderLoop voor Hoop en waren er optredens van Lisanne Spaander, Jeff Zwart, Thijs Pot en muziekvereniging BOM.

Meer informatie staat op de website en op Facebook.