SamenLoop voor Hoop start in stromende regen met 700 deelnemers

Aalden - De SamenLoop voor Hoop Zweeloo met ruim zevenhonderd deelnemers ging vanmiddag om vijf uur van start in de stromende regen. Bij het slot, morgen om 17.00 uur, wordt de totale opbrengst voor KWF Kankerbestrijding bekendgemaakt.

Ellen Bakker van de organisatie in Zweeloo sprak de vele aanwezigen kort toe en bedankte alle deelnemers, de tientallen sponsors, vrijwilligers en alle andere betrokkenen. Nu reeds is ruim 30.000 euro bijeengebracht en dat zorgde voor applaus.

'Lopen voor het leven'

Ook wethouder Jan Zwiers, al ambassadeur van het evenement, kwam aan het woord. ‘Naast het bijeenbrengen van geld is het ook van belang om gesprekken met elkaar te voeren en emoties te tonen. Maar laat het geen trieste gebeurtenis zijn, we lopen hier immers ook voor het leven en de hoop.’

De opening werd verricht zangeres Lisanne Spaander uit Harderwijk, die in 2014 hoorde dat zij botkanker had. Zij heeft de ziekte inmiddels overwonnen. Zij zong na de opening haar lied ‘Vechtersbaas’, waarna dameskoor Sweelodie onder leiding van Jochem Weggemans onder meer het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ zong.

Inmiddels waren de lopers gestart, voorzien van regenkleding en paraplu’s.

De ruim zevenhonderd deelnemers vormen samen 34 teams, die in estafettevorm rond de Brink in Oud-Aalden lopen. Er zijn 65 eregasten, die kanker hebben of hebben gehad. Morgenmiddag is er bovendien een Kinderloop met minimaal 75 deelnemers.

Vanochtend zond RTV Drenthe het radioprogramma Hemmeltied live uit vanaf de Brink in Oud-Aalden, waar tot halverwege de middag een markt werd gehouden.

Programma

Om 22.30 uur is er een kaarsenceremonie en om middernacht treedt popkoor Ankoor op. Om 2.00 uur is er een pyjamaronde, om 5.00 uur gevolgd door een Halloweenronde. Zondag (10.00 uur) is er een herdenkingsdienst. De warming-up voor de kinderloop is om 12.45 uur, de loop start om 13.00 uur. Het slot met muziekvereniging BOM is om 17.00 uur.

Meer informatie staat op de website en op Facebook.