Inge Dekker leert leden De Plons beter en sneller zwemmen (foto's)

Coevorden - Voormalig Olympisch zwemkampioen Inge Dekker kwam vrijdagavond naar Coevorden om in zwembad De Swaneburg een clinic te verzorgen voor de leden van Zwem- en Polovereniging De Plons.

Tijdens de clinic werd door Inge Dekker van 18.00 tot 19.00 uur de borstcrawl getraind en van 19.00 tot 20.00 uur werd het accent op de vlinderslag gelegd. Onder haar enthousiaste leiding werd de zwemtechniek van de leergierige leden van De Plons verbeterd waardoor ze sneller en beter leren zwemmen. De clinic was een aanvulling op de trainingen van De Plons om het zwemniveau te helpen verbeteren.

46 medailles

Inge Dekker is een voormalig professioneel zwemster die jarenlang op topniveau heeft meegedaan. In 1993 kreeg Inge haar eerste zwemtraining en na de Olympische Spelen in 2016 heeft ze haar carrière beëindigd. Tijdens haar 23-jarige loopbaan heeft Inge Deker maar liefst 46 medailles behaald op EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Absoluut hoogtepunt was haar gouden plak op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.