Inge Dekker geeft clinic bij De Plons

Coevorden - Zwemster Inge Dekker verzorgt aanstaande vrijdag in Coevorden een clinic voor leden van zwem- en polovereniging De Plons.

Tijdens de clinic van Inge Dekker in zwembad De Swaneburg zal van 18.00 tot 19.00 uur de borstcrawl worden getraind en van 19.00 tot 20.00 uur zal het accent op de vlinderslag worden gelegd.

De 32-jarige ex-topzwemster zette in het najaar van 2016 een punt achter haar succesvolle zwemloopbaan. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro was haar laatste zwemevenement. Daar haalde ze op de 50 meter vrije slag de halve finales en belandde ze met de estafetteploeg op de 4x100 meter met de vierde plaats net naast het podium.

Dekker heeft een mooie erelijst opgebouwd bij EK's, WK's en Olympische Spelen. Met de estafetteploeg veroverde ze in 2008 tijdens de Olympische Spelen in Peking goud op de 4x100 meter vrije slag. Vier jaar later moest het kwartet genoegen nemen met zilver. In 2011 snelde de Drentse in Shanghai naar de wereldtitel (langebaan) op de 50 meter vlinderslag.