Dit zijn de kandidaten van Miss Summer!

Dalen - Acht dames maken zondag uit wie de winnaar van de Miss Summerverkiezing Dalen wordt. Wie zijn de acht kandidaten? Zij stellen zich in onderstaand artikel kort voor.

De volgorde is ook de volgorde van opkomst tijdens de verkiezing komende zondag.

1. Michelle Hoeijenbosch (18) uit Dalen: zij wil graag arts worden. Zij begint aan de studie bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna wil zij geneeskunde studeren. Michelle speelt volleybal bij Dalen, dames 1. Zij is al veel op reis geweest, een reis naar Australië staat nog op haar verlanglijstje. Michelle luistert veel naar Beyoncé, maar is ook wel fan van Marco Borsato. Haar lievelingseten? Pizza! Haar vriendinnen omschrijven Michelle als sociaal, een levensgenieter en een echte doorzetter.

2. Myrthe Bosch (19) uit Dalen is in de weekenden en vakanties veel te vinden in de winkels van Bakkerij Kalkdijk in Dalen en Coevorden. Zij mag zichzelf bijna gespecialiseerd pedagogisch hulpverlener noemen en gaat pedagogiek studeren in Leeuwarden. Myrthe is gek op kinderen en oppassen doet ze dan ook regelmatig en met plezier. Zij kan urenlang films en series kijken, maar ze gaat ook graag shoppen. Haar grote voorbeeld zijn haar ouders, met wie zij het heel goed kan vinden. Haar levensmotto is 'Geniet van de kleine dingen'.

3. Nikki Gubler (18) uit Dalen doet mee namens de horeca en die bedrijfstak kent zij goed: haar vader en zijn vriendin zijn eigenaar van D'Aolle Bakkerij. Zij volgt de opleiding allround schoonheidsspecialiste niveau 4 en ziet een baan als vertegenwoordiger wel zitten. Nikki vindt Beyoncé een fantastische vrouw. Haar grote voorbeeld is haar zus Kim. Nikki is soms te vinden in de sportschool en ze traint twee uur in de week bij Dansstudio In2Dance. Haar wijze woorden zijn: 'Spaar geen centen, maar goeie momenten!'

4. Lisanne Dekker (20) uit Geesbrug hoopt over twee jaar de pabo af te ronden om te gaan werken in het basisonderwijs. Thuis wordt zij omringd door heel wat dieren, zoals paarden, honden, katten en konijnen. Lisanne kun je wakker maken voor sushi. Hardlopen vind ze leuk, maar paardrijden is haar grootste passie. Haar vriendinnen noemen haar iemand die de kat uit de boom kijkt, lief, eerlijk en betrouwbaar. Maar vergis je niet, ze is niet zo braaf als ze doet voorkomen.

5. Julia Kiers (18) uit Coevorden is creatief en wil later aan de slag in de grafische vormgeving of fotografie. Zij danst bij In2Dance. Haar motto is 'Niet denken, maar doen!' Haar favoriete vakantiebestemming heeft twee ingrediënten: zon en bergen. Julia heeft mooie lange benen, die echte blikvangers zijn. Volgens haar vriendinnen is ze lief en zorgzaam. Ze trekt zich weinig aan van wat anderen vinden en blijft altijd lekker zichzelf.

6. Farzana Omidpanah (17) uit Coevorden/Dalen spreekt maar liefst vijf talen. Shoppen? Dat is voor Farzana cardio. Haar lievelingseten is frietjes. Eén van haar favoriete bezigheden is experimenteren met make-up. Zij is nieuwsgierig en altijd in voor avontuur. Volgens haar vriendinnen is Farzana komisch en ze maakt iedereen aan het lachen. Ze is creatief, standvastig en vooral betrouwbaar.

7. Romy Greupink (19) uit Dalen is heel ambitieus. Zo lijkt het haar leuk om advocate te worden, een eigen bedrijf te beginnen, verkoopster te worden, franchiser van een supermarkt te zijn, een eigen bar te openen, een eigen tassenlijn te ontwerpen en zo kan ze nog wel even doorgaan. Zij ligt graag wekenlang in de zon. Romy luistert het liefst naar pop- en countrymuziek. En of zij aan sport doet? Ja: winkelen! Haar vriendinnen vinden Romy een vrolijke spontane meid, een vriendin die altijd eerlijk is en die je kunt vertrouwen.

8. Julia Kisjes (18) uit Dalen wil graag een eigen kinderopvang starten, maar niet voordat ze ervaring heeft opgedaan als au pair in Engeland. Volgens haar vader is 'Ja, maar' de meest gebruikte uitspraak van Julia. Haar favoriete muziekgenre is country. Zingen is haar grootste talent en hobby. Haar grote voorbeeld is haar vader. Julia volleybalt al zo'n tien jaar met veel plezier. Zij staat bij haar vrienden bekend als sociaal, positief, gezellig en behulpzaam.

Programma

Het spektakel begint om 14.00 uur en vindt plaats op het grote horecaterras in het hart van Dalen. Wouter Koops is ditmaal de presentator. Nadat hij de jury -met onder meer Chantal Scholten- heeft voorgesteld, start de opkomst-en bedrijvenronde. Achtereenvolgens presenteren de dames zichzelf en het bedrijf dat zij vertegenwoordigen: Michelle Hoeijenbosch (McDaddy), Myrthe Bosch (Bakkerij Kalkdijk), Nikki Gubler (gezamenlijke horeca: D’Aolle Bakkerij, De Baander, Cornelis, Oelnbret, China Garden, snackbar Dalen), Lisanne Dekker (JH Production), Julia Kiers (Totaalinstallateur Jansen & Meppelink), Farzana Omidpanah (Twins Beautycenter), Romy Greupink (GS-Sportmassage), Julia Kisjes (Ondernemersvereniging Dalen).

De dames worden op het podium begeleid door Johnny Kamphuis en Alexander Veldhuizen. De eerste ronde is altijd spectaculair met bijzondere presentaties. Rond 15.30 uur is er een gezamenlijke ronde van de acht kandidaten, gevolgd door een grote pauze met een bijzondere act en lotenverkoop.
Het programma wordt om 16.30 uur hervat met de galaronde. Na een korte pauze met de trekking van de verloting en het uitreiken van de prijzen wordt rond 17.30 uur de winnaar bekendgemaakt.

Informatie

Meer informatie staat op de website van de Missverkiezing, Facebook, Twitter en Instagram