Bouw Molenakkers II gaat beginnen

Dalen - De start van de bouw in nieuwbouwplan Molenakkers II in Dalen is een feit. Onder het toeziend oog van de familie Tiele -de eerste bouwers in het plangebied- verrichtte wethouder Jeroen Huizing de openingshandeling.

Daarbij waren ook andere toekomstige bewoners aanwezig. 'Jullie zijn', aldus Huizing, 'straks de nieuwe bewoners, maar niet de eerste bewoners.' Immers, bij archeologisch onderzoek is een onder andere een boerderij uit de IJzertijd aangetroffen. Het echtpaar Tiele kreeg een boek en bloemen uit handen van de wethouder en ook voor de andere toekomstige bewoners was er een presentje.

De verkoop ging uiteindelijk na een voorgeschiedenis van een aantal jaren afgelopen november van start. Er was veel belangstelling en in december waren via loting alle kavels verkocht. In de eerste fase komen acht vrijstaande woningen, in de tweede fase komen er ook twee-onder-een-kapwoningen.

Tom en Corine Tiele en hun dochters Senna en Vajèn wonen momenteel aan de Hoofdstraat in Dalen. 'We hadden eerder', vertelt Tom Tiele, 'een boerderijtje aan de rand van Dalen. Toen we lucht kregen van de start van de kavelverkoop  zijn we er meteen opgedoken. We hebben het boerderijtje te koop gezet en dat is inmiddels verkocht. We wonen nu tot het huis klaar is in het dorp.' Tiele gaat het huis zelf in zijn vrije tijd bouwen. HIj is uitvoerder bij bouwbedrijf Zweers in Ane. 'Het wordt een landelijke en strakke woning met een rieten kap, strakke zwarte kaders, veel glas en stucwerk aan de buitenzijde. Dat is altijd onze droom geweest. We gaan er pas wonen als de laatste plint is geschilderd. Dat kan over een jaar zijn, maar dat kan ook nog wat langer duren.'

De voorgeschiedenis staat in het dossier Molenakkers II op deze site.