Caylee Centen is de nieuwe HandelsMISS (fotoreportage)

Coevorden - Caylee Centen is de winnaar van de Coevorder HandelsMISSie. Zojuist vond de prijsuitreiking plaats. Caylee vertegenwoordigde de Hema in Coevorden.

Het was een feestelijke avond, waarvan alle deelnemers en het publiek hebben genoten.

De acht kandidaten waren, zo vertelde presentator Henk Peter Vos, allemaal zeer gespannen voor hun optreden. Toch was daarvan weinig te merken tijdens hun presentaties in de grote tent op de Gedempte Haven.

De kandidaten waren in volgorde van opkomst Anouk Boertien voor pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve, Caylee Centen voor Hema Coevorden, Germaine Nijstad voor Bakker Bart, Lisa Bonkes voor café Marktzicht, Lisa van der Lippe voor Oog op Gewicht, Merlin Eggen voor TVC, Romy Scholten voor Casa Delicias en Zifrah Donker voor Kamst Mode.

Eerste selectie

De deskundige jury koos eerst drie dames. Naast Caylee waren dat Zifrah en Merlin. De bekendmaking van de uiteindelijke winnaar liet niet lang op zich wachten. Caylee hoorde haar naam en sloeg geëmotioneerd de handen voor haar ogen. Romy Luttmer, HandelsMISS 2016, hing Caylee de sjerp om.

Presentator Henk Peter Vos stelde bij de start van de verkiezing eerst de juryleden voor. Ditmaal bestond de jury uit Maurice de Jonge (model en oud-inwoner van Coevorden), Hanan Himmi (modecollectie Himmih), Lauraine van der Werff (Miss Drenthe 2012 en kandidaat Miss Nederland) en Steven Vliegenthart (make-up artist).

Voorbereidingen

De kandidaten hebben zich de afgelopen maanden terdege voorbereid en het resultaat was ernaar. Wekelijks vonden repetities plaats in de ruimte van Havenvereniging Coevorden. De organisatie is in handen van Joyce Pietrzak, Lennard Bos en Helga van der Heide. Marion en Astrid Janssen verzorgden in samenwerking met Ria de Jong van Turnvereniging Coevorden de choreografie en de catwalktrainingen. Wouter Bessels zorgde voor de muziekproductie.

Drie rondes

In de eerste ronde presenteerden de dames zich individueel, waarbij zij ook hun bedrijf in de schijnwerpers zetten. In de pauze trad zangeres Rachel Kramer, zij maakte eerder deel uit van de groep K-otic en treedt nu solo op.

De tweede ronde bestond uit een zeer verrassende gezamenlijke dans in het teken van de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Daaraan verleende Emelie Wesselink, HandelsMISS 2015, medewerking. Er was zichtbaar veel aandacht besteed aan de choreografie. The Power Dance Squad van TVC zorgde daarna voor een spetterende dans. Na een optreden van Rachel Kramer -waarbij danser Tim van TVC een glansrol kreeg- vond een verloting plaats, waarbij diverse waardebonnen werden uitgedeeld.

Daarna was het tijd voor de derde en laatste ronde. Daarin waren de dames in prachtige kleding gehuld. Alle kandidaten zorgden voor een passende slogan bij het bedrijf, dat zij vertegenwoordigen.

Aftrap Horecadagen

De Coevorder HandelsMISSie is de aftrap van de Horecadagen. Voor donderdag 24 augustus staan optredens van dj Peter, Erik van Klinken en een Tribute aan Nick & Simon op het programma. De toegang tot deze avond is gratis.

Op vrijdag 25 augustus zijn er optredens van Charly Lownoise en Twenty 4 Seven. Wolter Kroes en Plork en de Aannemers besluiten op zaterdag 26 augustus de Horecadagen.

Voor vrijdag en zaterdag zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij hotel-restaurant Talens, Sallandsestraat; Candia, Markt; Music & More en Readshop, Friesestraat; Tankstation Firezone, Parallelweg; Coop Oldengarm, Rembrandtlaan.

Meer informatie over de Horecadagen staat op www.horecadagencoevorden.nl en op Facebook. De HandelsMISSie is eveneens te vinden op Facebook. Filmpjes van de HandelsMISSie staan op de Facebookpagina van Coevorden HuisAanHuis.