ROA en goochelaar Jannes komen naar de Garnizoensdag

Coevorden - Voor het 'vermaeck' komt goochelaar Jannes naar de Garnizoensdag, die op zaterdag 26 augustus in Coevorden wordt gehouden. Deze entertainer is geen onbekende in Coevorden.

Zo is hij jaarlijks te gast op de Nieuwe Veste tijdens de Middeleeuwse dagen. Jannes vermaakt aangenaam komisch en met de nodige zelfspot al meer dan tien jaar het publiek op middeleeuwse evenementen en historische festivals. Jannes is bij uitstek een familie entertainer maar goochelt voor iedereen.

Daarnaast treedt zaterdag het ROA (Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps) driemaal op. Het orkest is hoofdzakelijk geformeerd uit voormalig dienstplichtige militairen die als muzikant waren ingedeeld bij het in 1960 opgerichte Artillerie Trompetterkorps. In 1963 volgde een omzetting tot fanfarekorps. In 1995 werd het orkest officieel opgeheven maar in het kader van de viering van het 325-jarig jubileum van het Wapen der Artillerie werd in 2002 een reünieorkest opgericht. Ongeveer vijftig muzikanten reizen zaterdag uit alle windstreken van Nederland naar Coevorden om tijdens de Garnizoensdag op te treden.

Parade in de winkelstraten

Om 13.45 en 14.45 uur houdt het ROA een parade in de winkelstraten. Onder leiding van chef-dirigent Harmen J. Klaver sluit het ROA om 16.30 uur de dag af met een concert op de hoek Markt Weeshuisweide. Uiteraard zal de Artillerie Mars in de oude vestingstad klinken, maar muziek uit The Planets en Thunderbirds ontbreekt ook niet. Met het Coevorder Kasteel op de achtergrond brengt het orkest, bijgestaan door vier re-enactmentgroepen met in totaal zes kanonnen en maar liefst 23 musketten, de Ouverture 1812 ten gehore brengen. Het belooft een spectaculaire afsluiting te worden van de eerste Garnizoensdag in Coevorden.