Oldtimers koersen zaterdag naar Coevorden

Coevorden - In het kader van de zomeractiviteiten in Coevorden vindt zaterdag 29 juli de jaarlijkse Oldtimerdag plaats. Vanuit heel Nederland en Duitsland komen liefhebbers van historische voertuigen naar Coevorden om hun kostbare bezit te tonen.

Vanaf 8.00 uur komen de deelnemers het centrum van Coevorden binnen. De deelnemers komen met auto's -zowel oldtimers als youngtimers, kitcars, bromfietsen, motoren en tractoren. Voorwaarde is, dat alle voertuigen minimaal 25 jaar oud zijn.

Veel autofanaten trekken die dag naar het centrum om te genieten van al dat moois. Naast de voertuigen zijn er enkele marktkramen met artikelen op autogebied.

Toertocht

In de loop van de dag zal een aantal deelnemers beginnen aan een toertocht door de regio. Er wordt in groepen gestart zodat er in het centrum nog genoeg te bewonderen valt voor de bezoekers. Veel deelnemers hebben zich inmiddels al aangemeld. Vorig jaar waren er circa 250 deelnemers aanwezig in Coevorden.

De organisatie is in handen van de Coevorder Handelsvereniging. Speaker is traditiegetrouw Hans Wortelboer. Aanmelden voor de Oldtimerdag kan nog tot en met donderdag 27 juli via www.chvcoevorden.nl of telefonisch via 06-22495838 (van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur).