Sleen wint Zuidenveld-oorkonde

Sleen - Sleen heeft Zuidenveld nieuw leven ingeblazen en bovendien werd de Zuidenveld-oorkonde bemachtigd. De inwoners van Sleen en omliggende dorpen, die zoveel inspanningen hebben geleverd, waren natuurlijk heel blij met dit resultaat.

Er waren acht categorieën, die meetelden voor de Zuidenveldcompetitie: de praalwagens, de keuringen en concoursen, de Wildmanrun, het game event, het bridgetoernooi, Heel Zuidenveld bakt, de puzzelrit en het concours d'élégance.

De Zuidenveld-oorkonde vervangt de vroegere Achtkampbokaal. De bokaal was een wisselprijs, die een Zuidenveldkern na driemaal winst mocht houden. De oorkonde wordt ieder jaar uitgereikt en blijft in de winnende kern. De gemeente Coevorden stelt bij elk Zuidenveld binnen de eigen gemeentegrenzen zo'n oorkonde beschikbaar.

Eindrangschikking

De eindrangschikking is als volgt: 1. Sleen, 55 punten; 2. Schoonebeek, 53; 3. Dalen, 51; 4. Oosterhesselen, 50; 5. Coevorden, 45; 6. Emmen, 40; 7. Zweeloo, 27; 8. Odoorn, 24

Oldtimers en bakwedstrijd

De resultaten van  het concours d'élégance voor de Zuidenveldkernen zijn: 1. Dalen, 2. Schoonebeek, 3. Sleen, 4. Coevorden, 5. Emmen, 6. Odoorn, 7. Oosterhesselen. Bij Heel Zuidenveld Bakt was de rangschikking: 1. Sleen, 2. Schoonebeek, 3. Zweeloo en Dalen, 5. Emmen, 6. Oosterhesselen.

Stokje overgedragen

Na een zeer succesvol Zuidenveldfestival droeg voorzitter Roelie Lubbers van de plaatselijke commissie het stokje over aan haar collega uit Dalen, Ben van de Griend. Dalen is immers volgend jaar aan de beurt en Roelie Lubbers daagde Dalen uit het succes van Sleen te evenaren.

Zie voor alle verslagen, foto's en filmpjes het dossier Zuidenveld op deze site.