Dalerveen begint feest met fraaie optocht

Dalerveen - De optocht van vanavond was de start van het vijfjaarlijkse school- en volksfeest in Dalerveen. Het was een bijzonder fraaie optocht, het was duidelijk te zien dat de makers van de wagens er veel tijd aan hebben besteed.

Er waren vele fraaie wagens en loopgroepen. Het thema was reizen en dat bleek een dankbaar onderwerp. De muziek werd verzorgd door Klabats uit Oosterhesselen, Volharding uit Dalen en Dynamix uit Coevorden, vergezeld door majorettes. Het dorp was uitgelopen om de optocht te bekijken en ook mensen van buitenaf togen naar Dalerveen.

Het feest wordt vanavond voortgezet met muziek van Two Dollar Tuesday, bestaande uit Margaretha Kleine en Hanneke en Sanne Vinke.

Het programma van morgen staat in het teken van kinderen van de Stidalschool. Zij studeren onder begeleiding van een theaterproductiebureau de voorstelling 'De Gele Ballon' in en voeren die 's avonds op in de feesttent. Op zaterdag wordt het programma Hemmeltied uitgezonden vanuit dorpshuis De Boerhoorn. Er is muziek van onder andere De Moeflons en Esmee Tempels. 's Middags is er van 14.00 tot 17.00 uur een pubquiz. Voor zaterdagavond staat de partyband GoedVout op het podium met in het voorprogramma cabaretier Karel van de Kate.

De optocht wordt op zondag om 13.30 uur herhaald. Daarna is er in de feesttent muziek van dweilorkest De Heegemer Dekdweilers. Het feestweekend wordt zondagavond afgesloten met FleXLive. Voor zaterdag- en zondagavond dienen bezoekers een toegangskaart te hebben. Een passe-partout geeft toegang tot beide avonden.

Meer informatie staat op de website van het feest en op Facebook.