Prima generale voor Lieke Nooijen (16) in aanloop naar NK

Coevorden / Emmen - Komende zaterdag staat in het Gelderse Montferland het Nederlands kampioenschap (NK) op de weg het programma. Lieke Nooijen uit Coevorden is bij de nieuwelingen-meisjes één van de kanshebbers voor een podiumplaats.

De 16-jarige renster van de WSV Emmen kent tot dusverre een uitstekende voorbereiding. Lieke veroverde in het Friese Nieuwehorne tijdens de districtskampioenschappen tijdrijden bij de nieuwelingen-meisjes de gouden medaille. Bij de wegwedstrijd werd Lieke derde. Tijdens de Noord Drentse Dorpenomloop in Gieten kwam ze eveneens als derde over de eindstreep.

Leiderstrui

In de Marianne Vos Classic eindigde de beloftevolle renster uit Coevorden op de tweede plaats. Deze klassering was er ook in de Koningsronde van Beilen. Een criterium met deelname van junior en amateur-vrouwen. Door de goede resultaten heeft Lieke nog steeds de leiderstrui van het Healthy Ageing Klassement om haar schouders.

Zestien kilometer

De wegwedstrijd op het NK in Montferland wordt voor alle categorieën op een vast parcours verreden van zestien kilometer. In het wegparcours zijn twee oplopende stroken opgenomen: ’t Peeske in Beek en de Muur van Zeddam. Start en finish zijn aan de Zeddamseweg in ‘s-Heerenberg. Tijdens de wegwedstrijd worden eveneens de kernen van Zeddam, Beek en Stokkum aangedaan.

Het is woensdag 21 juni de beurt aan de tijdrijders en ook hier gaat Lieke voor een podiumplaats. De afstand van het NK tijdrijden is voor de nieuwelingen en junioren 14 kilometer.