Drentse wielermeiden heersen tijdens districts kampioenschappen

Assen / Coevorden – De Drentse meisjes hebben de afgelopen dagen uitstekend gepresteerd tijdens de noordelijke districtskampioenschappen wielrennen.

Voor de wielrenners van het district Noord (Groningen, Drenthe en Friesland) werden afgelopen week de kampioenschappen gehouden in twee disciplines: tijdrijden en het wegwielrennen.

Tijdrijden

Het tijdrijden werd vorige week gehouden in Nieuwe Horne. Over het parcours van 14,6 kilometer werd bij de snelste dame, Lieke Nooijen uit Coevorden, een gemiddelde snelheid gemeten van 40,66 kilometer per uur. Tweede werd Iris Schultinga uit Zuidlaren en de derde plek was voor Maike van der Duin uit Assen.

Het wegwielrennen was op Tweede Pinksterdag in Harkema. Ook hier werd het podium gevuld met Drentse dames. Door de omgeving van Harkema was een parcours uitgezet waar de dames in 6 rondes 44 kilometer af moesten leggen.

Ontsnappen

Het lukte Iris Schultinga uit Zuidlaren uiteindelijk om in de voorlaatste ronde uit het peloton te ontsnappen en met een voorsprong van een halve minuut als eerste te finishen. Tweede werd Maike van der Duin, het brons was voor Lieke Nooijen.