Kanonnen bulderen tijdens Garnizoensdag

Coevorden - Tijdens Garnizoensdag, op zaterdag 26 augustus, wordt er een re-enactment festival gehouden in Coevorden. Het gebulder van kanonnen zal in de wijde omgeving te horen zijn.

Tijdens Garnizoensdag organiseren de re-enactmentverenigingen diverse activiteiten speciaal voor kinderen.

Daarnaast is er een kanonnenwedstrijd. Kinderen kunnen zelf, thuis of op school, met behulp van afval- en knutselmateriaal (bijvoorbeeld toiletrollen, lege flessen, karton en deksels van lege potten) een kanon knutselen. Het kanon mag maximaal 40 x 40 x 40 centimeter groot zijn.

Kinderen kunnen hun knutselkanon op 26 augustus vóór 13.00 uur inleveren bij de receptie van het Arsenaal (met vermelding van naam, adres en telefoonnummer).

Aan het einde van de dag worden drie winnaars (eerste, tweede en derde plek) bekendgemaakt. Zij krijgen een eervolle onderscheiding. De winnaars worden gekozen door een jury bestaande uit museumdirecteur Stefanie Horneman-Ottens en Anneke van Engen van Magisch Drenthe.

De winnende kanonnen zijn daarna nog een maand lang in het museum zelf te bewonderen. De andere kanonnen mogen dezelfde dag weer meegenomen worden naar huis. Voor vragen over deze wedstrijd kan er contact worden opgenomen met info@museumcoevorden.nl.